Výroba teplovodních výměníků na míru

Teplovodní výměníky jsou ideální řešením pro efektivní využití tepla vznikajícího při spalování dřeva v kamnech a krbech. Jejich hlavní úlohou je přeměnit teplo na teplou vodu, kterou lze dále využít pro vytápění celé domácnosti nebo ohřev vody. Tento systém snižuje náklady na vytápění a také zvyšuje komfort, protože umožňuje rovnoměrné rozložení tepla v celém domě.

Teplovodní výměníky vyrábíme na míru, aby přesně odpovídaly vašemu zařízení – ať už jde o kamna, krbové vložky, zděné krby nebo kouřovody. Díky zakázkové výrobě jsou výměníky navrženy tak, aby plně využívaly teplo z vašeho topeniště a dosahovaly maximální účinnosti.

Důležitou součástí výměníku jsou technologie, jako elektronicky řízené čerpadlo, pojistné a zpětné ventily, což zajišťuje bezpečnost a dlouhou životnost systému a také záložní zdroj energie (UPS) pro případ výpadku elektrického proudu. Naše výměníky lze snadno integrovat do stávajícího topného systému a tím optimalizovat náklady na vytápění.

Funkce teplovodního výměníku

Výměníky přenášejí teplo z kamen nebo krbu do vody, která následně cirkuluje do radiátorů. Toto řešení je ideální pro vytápění více místností, protože umožňuje rovnoměrné rozložení tepla v celém domě. Navíc výměník poskytuje vysokou účinnost, rychlý náběh tepla a může výrazně snížit nebo eliminovat potřebu doplňkového vytápění plynem či elektřinou.

Příklad realizace teplovodního výměníku v domě

 Po instalaci výměníku a zatopení pouhými čtyřmi poleny o délce cca 35 cm se teplota v radiátorech zvedne z 20 na 60 stupňů Celsia během pouhých 40 minut. To vše při třech zapnutých radiátorech.

Po delší době topění mohou majitelé výměníku dosáhnout teploty až 85 stupňů Celsia a to dokonce v krajním (posledním) radiátoru.

Díky výměníku majitelé tohoto domu ročně uspoří kolem 35 – 40 tisíc korun.